Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Buffertsparkonto

Buffertspara med riktigt bra ränta

  • Månadsspara upp till 2 000 kr/mån
  • Ingen bindningstid
  • Omfattas av insättningsgarantin*
Sparränta 4,50%

Som sparbank värnar vi om vikten att ha ett sparande. Om du bara ska göra en enda sak för din ekonomi så är det att skaffa en buffert för oväntade händelser. 

Spara

För oss är det självklart att det ska löna sig att spara

Vi tycker att de första tusenlapparna man har råd att spara i månaden ska ge bäst avkastning. Därför lanserar vi ett sparkonto med riktigt bra ränta där du kan spara upp till 2 000 kr per månad utan bindningstid. Vi ger dig 4,50% i sparränta på belopp upp till 100 000 kr.

Som sparbank värnar vi om vikten att ha ett sparande. Om du bara ska göra en enda sak för din ekonomi så är det att skaffa en buffert för oväntade händelser. Ett bra riktmärke är att spara ihop till en buffert på ungefär två månadslöner efter skatt.

Mer information om Buffertsparkonto

*Insättningsgarantin

Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du som kontohavare har rätt till ersättning för din sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver det kan du enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till vissa särskilda angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 000 000 kr.

Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.