Just pepp och gemenskap genomsyrar hela föreningen, något som bland annat märks vid tävlingar:
- När vi åker på tävlingar så åker alla dit ihop och vi värmer upp tillsammans. På så sätt är vår klubb annorlunda, säger Mathilda Ahvander 16 år. Hon har alldeles nyss blivit uttagen till juniorlandslaget i -60 KL i kickboxning och ska tävla för Sverige i World Cup i Budapest i juni. Men innan dess ska hon, kompisen Melanie Olsson och sex andra fighters och tre coacher/poängdomare vara med i SM i Göteborg 26-27 maj.
1992 startade föreningen som idag har ca 50 barn/ungdomar och ca 80 vuxna medlemmar. På väggen hänger bilder av alla ledare, pokaler och andra vinster ligger framme för alla att se och inspireras av. Klubben kör mixade träningar med en fördelning på ca 50/50 i barn- och ungdomsgruppen. Mixade grupper ger mer och det går att välja partner efter kroppsstorlek och vikt lättare. Förutom barn- och ungdomsgruppen finns motionsgruppen för de som är över 15 år samt tävlingsgruppen. Klubben har ofta tävlingar och sparringträffar med andra klubbar, något som uppskattas både hos medlemmar och vänklubbar.

Konceptet Fight like a girl startade 2017 med sponsring från Skurups Sparbank. Då drog klubben igång ett samarbete med Skurups skolor och bjöd in tjejer i sjuan att testa på kickboxning under idrottsdagar. Väl där fick tjejerna prova på att boxas men man pratade även om värderingar och självkänsla. Konceptet blev en succé och fortsätter nu med att föreningen bjuder in till särskilda Fight like a girl-träffar som snabbt blir fullbokade. Genom projektet vill man få in fler tjejer i föreningslivet och få dem att träna långsiktigt och känna rörelseglädje. Både Mathilda och Melanie har nu engagerat sig i Fight like a girl och hjälper till att driva projektet tillsammans med Annika och Annette Persson, som även sitter i föreningens styrelse.
Bild
Samma dag vi kommer på besök har ledaren Isaac Nilsson som är 20 år tagit emot Skånes Idrottsledarstipendie där ideella idrottsledare belönas och uppmärksammas. Det är fjärde gången klubben får ta emot detta pris och det visar på vilket engagemang och arbete som läggs ner på medlemmarnas utveckling.

- Vi uppmuntrar våra medlemmar att testa på ledarskap genom att till exempel låta de yngre barnen hålla i uppvärmningen ibland. Det är utvecklande att lära sig leda och vi känner att barnen stärks när de får testa på det. Vi ser gärna att våra unga medlemmar leder pass och går ledarutbildningar, säger Annika. Att få möjlighet att bli ledare är viktigt både för medlemmarna som utvecklas genom feedback och utbildning och för klubben som alltid är i behov av ledare.

Vi frågar Mathilda och Melanie vad som är bäst med kickboxning.
- Att det är så hård träning. Man tränar hela kroppen och blir helt slut efteråt, det passar oss perfekt!Vi tackar för besöket och önskar alla som ska tävla ett stort lycka till!