Varje sommar bjuder Skurups teaterförening Komdra på två olika arrangemang, ett på Nils Holgerssonteatern och ett på Svaneholmsteatern. Men scenen som använts under föreställningarna på Svaneholmsteatern har sedan länge gjort sitt. Ett bidrag på 80 000 kronor från Skurups Sparbank har nu möjliggjort det för föreningen att köpa en ny scen.

– I sommar har vi använt scenen som en gradäng vilket har fungerat kanon. Man bara byter ben och flyttar om lite så förvandlas allt, säger Göran Pettersson från teaterföreningen.

Den nya scenen är 27 kvadratmeter och är alltså ganska flexibel för ändamålet. Den består av olika delar som monteras sida vid sida beroende på hur den ska se ut. På så vis blir den relativt enkel att förflytta vilket passar teaterns syfte.

– En investering som denna betyder så mycket för oss. Scenen kommer underlätta vårt arbete samtidigt som andra givetvis får njuta av den.

Föreningen har idag omkring 30 medlemmar och tanken är att skapa ett större kulturutbud för både utövarna och Skurups invånare. Den som vill se scenen i bruk kan besöka Svaneholms slott under nästa sommar.