Därför har Skurups Kick & Boxningsklubb startat projektet ”Fight like a girl”. En satsning som lever tack vare Skurups Sparbank och Miljonen.

– Vår satsning hade inte varit möjlig utan dem, säger landslagsboxaren Sara Svensson.

– Det ekonomiska stödet vi får av Skurups Sparbank och Miljonen gör att vi kan handla handskar och mitsar åt tjejerna, se till att de får varsin T-shirt och även avsluta passet med en fika. För oss handlar det inte bara om att de ska lära sin boxa, utan det är en satsning för att öka tjejernas självförtroende och självkänsla genom få in dem i föreningslivet.

Sedan 2017 har Skurups Kick & Boxningsklubb fått bidrag av Skurups Sparbank och Miljonen vilket gjort att de har kunnat satsa hårt för att få in fler tjejer i verksamheten. Föreningen samarbetar med skolorna för att alla flickor i årskurs 7 ska få möjligheten att prova kampsport under skoltid, för att sedan känna sig välkomna i den nya miljön.

– Det är viktigt att avdramatisera boxningen som sport och få tjejerna att våga ta steget och komma ner till träningslokalen. Samarbetet med skolan är enormt viktigt, unga tjejer är en utsatt grupp och vi kan hjälpa dem att bygga både självförtroendet och öka självkänslan, säger Sara Svensson.

– Det är så viktigt att känna att man kan, även om det tar emot, även om det är jobbigt och även om jag inte vågar tro att jag kan så kan jag. Inom kampsporten så lägger man ribban själv.

Sara Svensson driver projektet tillsammans med Annika Berglund, som vunnit två SM-titlar i kickboxning, Annette Persson, som har ett SM-guld i samma gren och Malin Klannemark. Under hösten drar den tredje omgången av satsningen ”Fight like a girl” i gång och föreningen kommer att fortsätta söka bidrag för att kunna utveckla satsningen ytterligare framöver.

– Jag kan bara rekommendera andra föreningar att ansöka om Miljonen hos Skurups Sparbank, säger Sara Svensson.

– Det är en fantastisk chans som ger föreningarna möjligheten att vara med och göra skillnad. För oss betyder det enormt mycket och med det här projektet så är vi med och gör skillnad på riktigt.