– Det är en fantastisk satsning som betyder mycket för oss som bedriver verksamhet på landsorten, säger Per Viktorsson i Janstorps AIF.

Eftersom idrottsplatsen i Janstorp ligger intill en vältrafikerad väg behöver barnen skjuts till sin träning. För att även föräldrarna ska kunna träna när de skjutsat barnen till sin aktivitet är det nya utegymmet placerat intill Idrottsplatsen, den som kör till träningen kan passa på att både röra på sig och ha ett öga på barnens träning.

– I dagens samhälle saknar föräldrar tid, här kan de sköta sin egen träning samtidigt som barnen tränar, Per Viktorsson.

– Som landsortsförening är detta också en möjlighet att få fler aktiva medlemmar i vår förening. Vi erbjuder inte bara fotboll, utan alla i Janstorp har en möjlighet att träna på vår fina idrottsplats.

Även Gislövs IF har satsat på ett utegym, i kombination med en multicourt och bidraget från Skurups Sparbank har varit betydelsefullt för satsningen.

– Både gymmet och multicourten är öppet för alla och det är en stor satsning på våra barn och ungdomar samtidigt som våra seniorer har möjlighet att träna på gymmet, förklarar Anders Carlsson.

Han och föreningens styrelse fick idén till projektet under 2017 och nu fyra år senare hoppas de på att kunna inviga både gym och multicourt innan sommaren är över.

– Här kan föräldrar träna när de kör sina barn till träningen, syskon kan leka på multicourten. Intresset för utomhusträning har växt under pandemin och nu kan vi tillgodose se behoven, säger Anders Carlsson.

–  Vi har en fin tillväxt på barn- och ungdomssidan inom klubben och tack vare bidraget från Miljonen och Skurups Sparbank kan vi nu erbjuda ett ännu större utbud här i Gislöv.