Hoppa till textinnehållet

Är du vår nya Risksansvarig och CFA?

Vi på Skurups Sparbank söker nu en initiativtagande och målinriktad Riskansvarig för våra operativa processer, tillika CFA (Centralt Funktionsansvarig AML) som är redo att ta sin karriär ett steg längre.

Du drivs av att nå resultat och att utvecklas i din yrkesroll tillsammans med kollegor. Du gillar tanken av att vara spindeln i nätet i ett modernt riskarbete på en lokal bank. Du lockas av att själv planera dina dagar och att arbeta under stor frihet i ett ständigt varierande och spännande jobb. Låter detta som du?

Om tjänsten

I tjänsten som vår Riskansvarig är du direkt underställd VD och spelar en central roll i vår verksamhet. Ditt arbete kommer till stor del fokusera på bankens arbete med operativa risker där du är den som kontrollerar och rapporterar arbetet kring risker, rutiner och övervakning. Bankens riskhantering bygger på ett decentraliserat ansvar där varje riskslag har en ägare i huvudsak inom affärsrörelsen. Du följer tillsammans med Compliancefunktionen upp bankens utkontrakterade verksamhet. Hur incidenthantering och kontinuitetshantering genomförs enligt bankens processer samt ansvarar för kontinuitetsplanering och upprätthållandeplaner. Du är ett stöd och bollplank till hela banken avseende riskbedömning och riskhantering. Utöver det är du den som kommer att samordna bankens riskrapportering, riskanalyser och initiera korrigerande åtgärder, när det krävs. Du kommer alltså att vara vår spindel i nätet och ha en viktig roll för hela verksamhetens processer kring riskhantering. Detta kombinerar du med att vara bankens CFA, Centralt Funktionsansvarig för arbetet med att förhindra penningtvätt. I ansvaret ingår att säkerställa bankens regelefterlevnad inom AML samt att riskbedömning, instruktioner och arbetssätt är ändamålsenliga och effektiva. CFA ska informera och utbilda anställda och uppdragstagare samt ansvara för penningtvättsgruppens arbete och rapportering.

Tjänsten är en stimulerande och rolig roll då du både arbetar samordnande, granskande och stödjande samt utförande. Du möter i detta samarbetspartners och kollegor dagligen.

Om dig

Du har med fördel en akademisk bakgrund, gärna inom juridik eller ekonomi. Vi ser gärna att du uttrycker dig väl i både tal och skrift, samt att du känner dig van och bekväm med regelefterlevnad och den riskhantering som en bank behöver. Du uppskattar arbete under stor frihet och ser kreativa lösningar där andra ser problem. Det är även en fördel att ha kunskap eller förståelse för hur det är att arbeta i en mindre organisation – som vår lokala sparbank.

Eftersom du dagligen kommer ha kontakt med både kollegor och samarbetspartners, så hoppas vi att du trivs med att skapa relationer internt såväl som externt. Du är en lagspelare och precis som oss ser vikten av god kundservice och en god stämning på jobbet.

Om oss

Skurups Sparbank skiljer sig från en vanlig bank på många sätt. Som Sparbank har vi inte några aktieägare som kräver utdelning. Vårt överskott återinvesterar vi i vårt verksamhetsområde. För oss är det självklart att ta ansvar och engagera oss i våra ungdomar samt att bidra till det lokala samhällslivet i form av stöd till idrott, skola, kultur och näringsliv. Genom det fortsätter vi att vara den katalysator för lokal tillväxt som var sparbankens syfte från allra första början. Banken har idag en affärsvolym på drygt 15 miljarder kronor och en stark position på marknaden. Hos oss arbetar 40 medarbetare i moderna lokaler mitt i Skurup. Vi finns mitt i södra Skåne, bara 20-50 minuter från Malmö, Lund, Ystad och Köpenhamn med bil eller tåg

Hur är det att jobba hos oss?

”Har varit anställd på Skurups Sparbank i snart ett år och varje dag man kommer till jobbet känner man sig välkommen och önskad. Fantastiska kolleger som alltid ställer upp när man behöver hjälp och tar sig tid att dela med sig av deras kunskap. Det ges också stora möjligheter till att utvecklas inom det område man vill specificera sig inom. Är mycket glad och stolt över att jobba på Skurups Sparbank.”

”Om jag skulle beskriva hur det är att arbeta på Skurups Sparbank med 3 ord så är det hållbarhet, utveckling och trygghet.

Hållbarhet: Jag tycker att vi värnar om varandra i banken. Man värnar om medarbetarna och miljön där vi arbetar.

Utveckling: Kollegor som inspirerar och är drivna, som gör att banken kan utvecklas. För mig är det oerhört viktigt att arbetsplatsen vill utvecklas, och faktiskt gör det, för att jag som person ska kunna bidra och utvecklas i min roll men även som individ.

Trygghet: Tillit eller trygghet, de går hand i hand. Jag känner trygghet i att vi har rätt personer på rätt plats, att vi arbetar för saker som betyder något och jag känner tillit till att vi alltid löser saker/problem som uppstår och arbetar som ett stort team”.

Hållbarhet är viktigt för oss

Här kan du läsa mer om hur vi tillsammans bygger en bättre och mer hållbar framtid.

Vill du bli en del av oss?

Tveka då inte att skicka in din ansökan med CV och personligt brev på ansokan@skurupssparbank.se senast den 9 april 2021. Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!