Vad letar du efter?
Vad letar du efter?
Meny

Är du vår nya Bankjurist & regelverksansvarig?

Vi på Skurups Sparbank söker nu en driven jurist med genuint intresse för både bank- och affärsjuridik som för regelverksfrågor, med stort fokus på att driva förbättringsarbete och som vill vara med och utveckla tillsammans med övriga verksamheten.

Låter detta intressant?

Om tjänsten

Som bankjurist är du direkt underställd VD, och ansvarar för att stödja verksamheten i frågor som rör internjuridik, främst vad gäller obestånds- och kreditärenden, avtalsrätt och penningtvätt. Som bankjurist är du klagomålsansvarig, och är även av styrelsen utsedd till bankens dataskyddsombud. Likaså är du sekreterare i bankens styrelse och i bankens krisgrupp.

Som regelverksansvarig har du det övergripande ansvaret och mandatet att följa upp och kontrollera verksamhetens regelefterlevnadsrisk, att bevaka och implementera beslutade åtgärder av såväl befintliga som kommande regelverk inom finansiella sektorn. I uppdraget ingår även att initiera, driva och utveckla förändringar baserade på regelverkskrav. Viss regulatorisk rapportering och incidentrapportering ingår också i uppdraget.  

Givetvis erbjuder vi dig utveckling, anpassat utifrån dina och verksamhetens behov.

Tjänsten är stimulerande, där du arbetar både strategiskt och operativt. Vi är affärsmässiga, har roligt på jobbet och ser det som en självklarhet att hjälpa varandra till framgång. 

Om dig

Du har juristexamen och erfarenhet av både affärsjuridik och regelverksfrågor inom bank- eller finanssektorn, eller likvärdig kompetens och erfarenhet.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du gillar högt tempo, har en stark egen drivkraft, är professionell med ett mycket gott omdöme och integritet. Du är analytisk, prestigelös, lyhörd och engagerad. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga, är ansvarsfull och van att arbeta självständigt och att leverera.

Om oss

Skurups Sparbank skiljer sig från en vanlig bank på många sätt. Som Sparbank har vi inte några aktieägare som kräver utdelning. Vårt överskott återinvesterar vi i vårt verksamhetsområde. För oss är det självklart att ta ansvar och engagera oss i våra ungdomar samt att bidra till det lokala samhällslivet i form av stöd till idrott, skola, kultur och näringsliv. Genom det fortsätter vi att vara den katalysator för lokal tillväxt som var sparbankens syfte från allra första början. Banken har idag en affärsvolym på ca 15,5 miljarder kronor och en stark position på marknaden. Hos oss arbetar 40 medarbetare i moderna lokaler mitt i Skurup. Vi finns mitt i södra Skåne, bara 20–50 minuter från Malmö, Lund, Ystad och Köpenhamn med bil eller tåg.

Hur är det att jobba hos oss?

”Har varit anställd på Skurups Sparbank i snart ett år och varje dag man kommer till jobbet känner man sig välkommen och önskad. Fantastiska kolleger som alltid ställer upp när man behöver hjälp och tar sig tid att dela med sig av deras kunskap. Det ges också stora möjligheter till att utvecklas inom det område man vill specificera sig inom. Är mycket glad och stolt över att jobba på Skurups Sparbank.” 

Vill du bli en del av oss?

Tveka då inte att skicka in din ansökan med CV och personligt brev på  senast den 31 aug 2023. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan slutdatum för ansökan.

Intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Inga-Lill Hellberg, 070–3287389 eller HR konsult Liselott Sjöbeck, 073–0247199.