Hoppa till textinnehållet

Tävla om en rivstart

Har du ett företag med en affärsidé som kan göra samhället eller världen lite bättre? Då har du kommit en bra bit på vägen – det som återstår är att berätta om idén och din affärsmodell för oss. Det gör du genom att svara på frågorna nedan. Ju bättre du beskriver din idé, desto större är chansen att ditt bidrag blir ett av de tio som vinner en rivstart på mellan 200 000 och 500 000 kronor.

Lycka till!

Anmäl dig här

Kontaktinformation

Personnummer

(För att kunna delta i tävlingen ska du ha fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige)

Organisations - eller personnummer för dig med enskild firma

(För att kunna delta i tävlingen ska du ha godkänd F-skattsedel)

Jag godkänner tävlingsvillkoren och samtycker därutöver till att Swedbank AB behandlar mina personuppgifter på det sätt som anges i villkoren. Swedbank AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Swedbank använder de uppgifter du lämnat för att hantera och administrera tävlingen i enlighet med tävlingsvillkoren. Banken har möjlighet att ta kontakt med dig per telefon upp till tre månader efter avslutad tävling för att berätta om våra erbjudanden. Vill du inte att vi kontaktar dig, meddela oss på adress: Swedbank AB, GSS Operation A7, 105 32 Stockholm. Vill du veta mer om vår behandling av personuppgifter kan du läsa mer här: Din personliga integritet är viktig för oss. Du har alltid rätt att återkalla ditt samtycke till behandlingen av dina personuppgifter.

Godkänn villkoren (obligatoriskt)

Så här går tävlingen till

 1. Du deltar i tävlingen genom att fylla i och skicka in tävlingsformuläret ovan. Tävlingen är öppen för dig som har registrerat bolag med godkänd F-skattsedel, och som vill vidareutveckla ditt företag med hjälp av Swedbank rivstart. För att kunna delta i tävlingen ska du ha fyllt 18 år

 2. Tävlingsperioden är 17 september - 1 december 2018. Alla inkomna bidrag bedöms av en urvalsjury som utgår från följande kriterier: Affärsidén ska bidra till en positiv förändring i samhället/världen samt ha en kommersiell potential.

 3. Mellan 2 december 2018 och 7 januari 2019 går urvalsjuryn igenom bidragen och du kan komma att kontaktas för kompletterande uppgifter.

 4. Finalisterna meddelas av Swedbank senast 8 januari 2019 via kontaktuppgifterna som angetts i tävlingsformuläret. Därefter publiceras finalisterna på:

  www.swedbank.se/rivstart.

 5. Samtliga 10 finalister bjuds in till Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg 7 februari 2019 för att live-pitcha sin affärsidé inför juryn*. För att kunna ta del av vinstpengarna krävs ett fysiskt deltagande på finaldagen. Efter live-pitchen beslutar juryn vilken storlek på rivstartssumma respektive bolag vinner. Juryn delar ut följande priser:
  1: a pris: 500 000 kronor
  2: a pris: 350 000 konor
  3: e pris: 250 000 kronor
  Plats 4-10: 200 000 kronor var
  De 10 finalisterna vinner även rådgivning och ett skräddarsytt affärsutvecklingsprogram.

*Juryn består av tio deltagare från både Swedbank och externa organisationer. Juryns kompetensområden: Innovation, hållbarhet/CSR, entreprenörskap, miljö, start up/ tech och företagande. Här kan du läsa mer om juryn.

Alla bidrag som inte går till final makuleras efter tävlingens avslut.

Frågor och svar

 • En tävling för dig som har ett företag och en affärsidé som kan bidra till att göra världen lite bättre, i det stora och det lilla. Du har ett företag idag med registrerad F-skattsedel och kanske står i startblocken för att ny- och eller vidareutveckla en affärsidé.

 • Bidragen bedöms bland annat utifrån kommersiell potential och om affärsidén bidrar till ett bättre samhälle.

 • Nej det gör det inte. I de fall vi behöver kompletterande information kommer tävlingsdeltagare att bli kontaktade.

 • Ja, det går bra att lämna in flera förslag.

 • Ja, det går bra att skriva sin ansökan på engelska

 • Tävlingen pågår 17 september till 1 december 2018. Efter att du har lämnat in ditt tävlingsbidrag kommer en urvalsjury att gå igenom alla tävlingsbidrag under perioden 1 december till 7 januari. Därefter utses 10 finalister som bjuds in till Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg för att live-pitcha sin ide inför huvudjuryn den 7 februari. Jurydeltagarna representerar kompetenser inom innovation, nyföretagande, miljö och hållbarhet, entreprenörskap, start-up och tech.

 • De 10 finalisterna vinner mellan 200 000 kronor och 500 000 kronor, samt ett skräddarsytt affärsutvecklingsprogram. Rivstartsbidraget fördelas enligt följande av juryn: 1:a pris 500 000 kronor, 2:a pris 350 000 kronor, 3:e pris 250 000 kronor och 4-10:e pris 200 000 kronor per vinnande företag.